dissabte, 20 de desembre del 2014

Ipad's a l'educació


En aquest passat semestre els estudians d'Educació Infantil vam poder assistir a diverses conferències. Avui m'agradaria parlar-vos d'una d'elles que parlava de l'ús dels Ipad's a l'educació. Aquesta la vàren realitzar dos mestres del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu, la Marta Palet (educació primària) i en Jordi (educació infatil).

El Col·legi Mare de Déu de la Mercè és una escola concertada que fa un temps va decidir endinssar-se en el projecte de digitalitzar les aules. Amb l'ajuda d'alguns professors de Blanquerna, vàren anar introduïnt els Ipad's a l'educació, arribant a un acord amb els pares per una quota mensual en comptes de pagar les tablets. Al principi es mostraven reacis a aquest projecte, però actualment tant les families com els mestres hi estan molt implicats i això ha fet que a través del joc i de l'experimentació amb els Ipad's, hagi esdevingut avui en dia, un element clau en l'educació dels seus alumnes. Utilitzen aquest dispositiu informàtic tant per passar llista com per ensenyar noves maneres d'apendre. En Jordi i la Marta conjuntament amb altres mestresvan rebre formació sobre l'utilització dels Ipad's que els va ser útil per familiaritzar-se amb ells i per poder ensenyar els seus alumnes a fer-los servir. Aquesta eina també els serveix per poder realitzar una agenda comuna per poder reservar aules i els Ipads, de manera que tots els mestres hi poden accedir editar de manera més facil i eficaç. Els ipdads els fan servir dues hores setmanals als racons, formats per grups de dos o 4 infant, aixií es poden ajudar entre ells i poden realitzar més fàcilment les activitats que, principalment, van destinades a realitzar exercicis de llengua i de matemàtiques. Hi ha aplicacions que són autocorrectives però n'hi ha d'altres que no, és per això que s'ajudin entre ells. 

Utilitzen aplicacions com per exemple Imotion (crear un vídeo mitjançant fotografies), Mindomo ( realitzar mapes conceptuals), Stratalògica (veure les distàncies que hi ha entre dos llocs), Math (realitzar activitats matemàtiques), ABC cursives (apendre a escriure les lletres e l'abecedari), Tangram (crear diverses formes a través d'un tangram), etcètera.

Aquesta sessió informativa em va ser molt útil i interessant.

Crèdits: - La informació està extreta dels apunts agafats durant la sessió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada