dijous, 16 d’octubre del 2014

Llenguatge audiovisual i vídeo educatiu


Avui hem parlat del llibre "Vídeo i educació" a l'assignatura de GTIC (Gestió de la Informació i Educació). Actualment es parla del que en diuen "un nou home".

Quan parlem d'un nou home, fem referència a que el cervell està dividit en l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerre. 

L'hemisferi dret és el que controla la part esquerre del nostre cos, aquell amb el qui podem reconèixer els rostres de les persones i fer una reconstrucció de conjunts, també el qui controla la música, les emocions, la imaginació i la creativitat. L'hemisferi esquerre, per el contrari, és el qui controla la part dreta del cos, és a dir, la part més racional (lectura, escriptura, càlcul, clàssificació, etcètera). Doncs, l'hemisferi dret és la part creativa i l'esquerre la racional. 

A l'aula em comentat el capitol 1 del llibre, que tracta del canvi del nou home, és a dir, a passat de predominar la part esquerre a fer-ho la dreta (part creativa). Això és degut a la nova era de la electrònica, ja que quan canvien els mitjans canvien les persones.

Al començament del llibre fa veure la gran importància de la incorporació dels mitjans audiovisuals en l'actual procés d'ensenyament-aprenentatge, recolzant-se en l'adquisició de continguts, on la major part són adquirits en un ambient relaxat i mitjançant aquests mitjans, la tele, la ràdio, etcètera.

La Síntesi del llibre la podeu trobar a:


El llibre el podeu trobar en el següent link:

http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

El nou llenguatge es refereix al llenguatge audiovisual: imatge + moviment + música.
En els vídeos, primer veiem la imatge, ens produeix una emoció tot seguit obtenim unes idees. Per el contrari, en un text primer llegim el text, seguidament tenim unes idees i finalment tenim unes emocions. Per acabar us deixo un vídeo que és molt educatiu i interessant:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada