diumenge, 26 d’octubre del 2014

Ús del Prezi




El prezi és un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informatica en núvol (programari com a servei). S'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal o la no lineal, ja sigui de forma lliure o bé estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. En ell, com bé indica el seu nom complert, Presentation Zooming, es destaca la possibilitat d'utilitzar el zoom durant la presentació. 

Aquest programa és online però també té la opció de descarcàrrega i doncs,  de tenir-ho al ordinador per poder anar modificant sense conexió a la xarxa. També és diferent a altres programes perquè no té un límit, és a dir, no disposes d'un espai limitat per a diapositiva.

Cal destacar que hi ha l'opció de registrar-se com a educadors i també des d'una entitat educativa com per exemple Blaqnuerna. Això dona la possibilitat d'accedir al programa sense limitacions de temps i gratuitament.







Crèdits: - La informació és extreta de la Viquipèdia 
                      - Les imatges del prezi estàn extretes del google


12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa PowerPoint







Actualment hi ha moltes maneres d'utilitzar el Power Point, però cal saber portar-les a terme a l'aula. Com per exemple es pot utilitzar:

- Per transmetre sensacions a l'inici de la sessió
- Fer activitats a classe amb el grup d'alumnes: subratllar, encerclar, decorar, etcètera
- Per acompanyar una escenificació de la lectura d'un conte o d'una obra de teatre

"12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa PowerPoint", és un PDF creat pel Jordi Simón i Llovet per  l'assignatura de GTIC,  que ens parla de com saber treballar l'ús educatiu de les presentacions. 

Tot seguit us adjunto el PDF perquè és molt recomanable llegir-lo.






Espero que hagi sigut útil la informació.



dissabte, 18 d’octubre del 2014

La descripció



La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament qualsevol aspecte de la realitat, proporcionant informació i característiques d'aquests aspectes. Hi ha l'objectiva i la subjectiva. En l'objectiva l'autor adopta una actitud imparcial davant l'objecte o la situació a descriure i ho fa amb la precisió més gran possible. En el cas de la subjectiva, l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu, deixant que les seves pròpies experiències i emocions influenciïn.



En referència al procediment a seguir per dur a terme un text descriptiu, s'ha de començar ideant, és a dir, explorant la situació; seguidament s'ha d'ordenar la informació obtinguda i finalment, s'ha de textualitzar, és a dir redactar el text. Un cop assolit això, per tal d'escriure correctament el text, es poden ustilitzar diferents tècniques descriptives com els sintagmes nominals àmpliament adjectivats, els verbs en present o imperfecte d'indicatiu, les paraules que descriuen impressions sensorials, comparacions, al·literacions...

Crèdits: - Apunts de classe

dijous, 16 d’octubre del 2014

Llenguatge audiovisual i vídeo educatiu


Avui hem parlat del llibre "Vídeo i educació" a l'assignatura de GTIC (Gestió de la Informació i Educació). Actualment es parla del que en diuen "un nou home".

Quan parlem d'un nou home, fem referència a que el cervell està dividit en l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerre. 

L'hemisferi dret és el que controla la part esquerre del nostre cos, aquell amb el qui podem reconèixer els rostres de les persones i fer una reconstrucció de conjunts, també el qui controla la música, les emocions, la imaginació i la creativitat. L'hemisferi esquerre, per el contrari, és el qui controla la part dreta del cos, és a dir, la part més racional (lectura, escriptura, càlcul, clàssificació, etcètera). Doncs, l'hemisferi dret és la part creativa i l'esquerre la racional. 

A l'aula em comentat el capitol 1 del llibre, que tracta del canvi del nou home, és a dir, a passat de predominar la part esquerre a fer-ho la dreta (part creativa). Això és degut a la nova era de la electrònica, ja que quan canvien els mitjans canvien les persones.

Al començament del llibre fa veure la gran importància de la incorporació dels mitjans audiovisuals en l'actual procés d'ensenyament-aprenentatge, recolzant-se en l'adquisició de continguts, on la major part són adquirits en un ambient relaxat i mitjançant aquests mitjans, la tele, la ràdio, etcètera.

La Síntesi del llibre la podeu trobar a:


El llibre el podeu trobar en el següent link:

http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

El nou llenguatge es refereix al llenguatge audiovisual: imatge + moviment + música.
En els vídeos, primer veiem la imatge, ens produeix una emoció tot seguit obtenim unes idees. Per el contrari, en un text primer llegim el text, seguidament tenim unes idees i finalment tenim unes emocions. Per acabar us deixo un vídeo que és molt educatiu i interessant:







dimarts, 14 d’octubre del 2014

Llicències d'ús: Creative Commons


Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. El seu objectiu és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicències als creadors/autors per tal que estableixin els termes amb els quals volen compartir les seves obres en el medi digital.


Alguns dels avantatges que pot tenir aquest tipus de llicència són:

1. Ajuda en el procés d'equilibrar drets de l'autor i de l'usuari.
2. Fomenta l'accés lliure i gratuït d'obres a Internet.
3. L'autor/a decideix com i en quines condicions explotar la seva obra.
4. L'explotació té 4 manifestacions: reproducció, distribució, comunicació pública i transformació.


Crèdits: - Viquipèdia

dijous, 9 d’octubre del 2014

Parlem de blogs, blogosfera, i usos educatius



A l'assignatura de Gtic em llegit el llibre anomenat" ". És un llibre que tracta, des d'un punt de vista educatiu els blocs i també aspectes tècnics. 

Sinopsi del llibre:

Partint de la seva contextualització en la web 2.0, el blog es descriu com a sistema de gestió de continguts amb una dimensió social i comunicativa molt important. El blog és, en primer lloc, un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i entre aquests i el professor per afavorir aprenentatges actius. A més, el blog permet establir comunicació amb persones i grups situats més enllà del centre educatiu.

Aquest dossier té com a finalitat considerar els seus usos i possibilitats educatives dels blogs. Per a aconseguir-ho és necessari descriure l’estructura i les opcions de la plataforma en la qual s’allotja el blog. Alhora, aquesta anàlisi es veu recolzada per una col·lecció d’experiències reals de professors i professores que l’han estat utilitzant i que expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica.
Per fomentar-ne l’ús i animar el lector a introduir-se en la “blogosfera educativa” es recullen recursos, manuals i enllaços d’interès que el guiaran en aquest apassionant viatge.



dimarts, 7 d’octubre del 2014

Utilitza editors de videos

Sabíeu que hi ha molts editors de vídeos avui en dia? 

Segur que heu utilitzat més d'un cop el Movie Maker, el Imove, o altres editors de vídeos, en els que pots posar efectes els vídeos, combinar la música amb la imatge, fer que la càmera vagi més lenta o més ràpida, etcètera, però has utilitzat el Youtube?


El Youtube és un programa en el qual pots escoltar música i mirar vídeos però també pots editar-los. Només cal que creeu un compte de Youtube, aneu a "el meu canal" i tot seguit cliqueu  a crear vídeo, finalment a mà dreta teniu un contingut que es diu  "editar vídeo", i allà podreu fer tots els canvis que desitgeu.



Tot seguit, podeu observar un vídeo, que vaig editar a través del Youtube, que tracta d'una emoció. Sabeu quina emoció és? 






Espero que us hagi sigut útil la informació donada.

Crèdits: - Viquipedia

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Treballs Col·laboratius. Google Drive


Avui hem parlat dels Treballs Col·laboratius amb un suport TIC. Tot seguit exposo un treball col·laboratiu que vàrem fer amb les companyes en el que parla de, la diferencia d'una pissarra digital d'una tradicional, amb un suport TIC:


S’ha de triar entre pissarra digital i pissarra tradicional de guix, o podem tenir les dues pissarres a l’aula? Tot seguit en parlem en el nostre treball de l’assignatura de GTIC, format per la Odet Montoro (jo), la Clàudia Pedrosa, la Carolina Torres i la Laia Tort. Tret de que el tema que ens proposaven pensàvem que molts companys/es el triarien, i com que volíem innovar de manera col·lectiva vam decidir fer aquest.  

El treball l’hem anomenat “Dos mons, un mateix objectiu”, ja que aquest tema tracta de l’actual i constant debat a les escoles pel que fa al tema de les pissarres tradicionals envers les digitals.

Tal com està pautat, hem fet ús dels diferents documents de Google via Drive. Tot i que no havíem treballat gaire en xarxa, ens hem introduït amb més fluïdesa de l’esperada. Ha estat una eina útil i eficaç a l’hora de treballar online entre totes, ja que ens ha permès està editant a tot moment amb seguretat i de forma conjunta. El format del formulari també ens ha estat senzill d’utilitzar i per tant, no hi ha hagut cap complicació a l’hora de compartir ni de recollir els resultats.

Finalment, hem acabat penjant el treball al bloc mitjançant els codis embed dels diferents documents compartits. D’aquesta manera es pot visualitzar de manera directe a cadascun dels nostres blocs.