dimarts, 30 de setembre del 2014

Coneixes el google drive?



El Google Drive és un programa que permet a tots els usuaris guardar de manera organitzada, tots els arxius de Google Docs (editor de documents, fulls de càlcul, presentacions, etcètera), així doncs, si s'editen documents, automàticament s'actualitzaran en el Google Drive.

Tanmateix, dir que és un programa molt eficaç, ja que pots obrir molts tipus d'arxius directament des del teu navegador, doncs, ofereix moltes maneres de veure, buscar i ordenar els documents.

Tot seguit, teniu adjuntat un vídeo en el qual s'explica el funcionament del Google Drive:





També podeu accedir aquesta web on trobareu un altre vídeo sobre el funcionament del Google Drive: Google Docs -català- - Captioned | Dotsub

Espero que us hagi sigut útil aquesta informació.


Crèdits: - Informació del google, concretament a la Viquipèdia.

dilluns, 29 de setembre del 2014

Les còpies de seguretat


Us heu plantejat mai com poder fer una còpia de seguretat dels vostres documents? Heu perdut algun cop el vostre pendrive? Necessitaveu algun document per la feina i us heu quedat sense internet? Si la teva resposta, en alguna de les preguntes anteriors ha sigut afirmativa, a continuació us mostraré la solució. 

Tenir la necessitat de desar una còpia de seguretat de les vostres dades, ja sigui perquè voleu fer una actualització del document, perquè us interessa moure el vostre lloc Web, o bé, senzillament, perquè sou una persona que preferiu prevenir i tenir una còpia de seguretat de tots els documents, és un mètode eficaç, segur, i fàcil. 

Per tenir una còpia de seguretat dels vostres documents hi ha diferents recursos com per exemple el google drive, el dropbox o bé qualsevol programa relacionat amb els anteriors, ja que d'aquesta manera podràs accedir als teus documents allà on vulguis i des d'on vulguis. 

Per acabar, si voleu accedir d'una manera més ràpida a una pàgina web només cal que la marqueu a preferits. 

Espero que hagi estat útil la informació i torneu a visitar aquest blog.


dimarts, 23 de setembre del 2014

Elements estructurals d'un blog

Sabeu com està estructurat un blog?

Bé doncs, un blog està compost de diversos elements. La seva estructura té diferents parts: la capçalera, la barra lateral de navegació, la columna principal, els gadgets, i el peu del blog.

La capçalera és l'element que es situa a la part superior del blog i en la que es troba el títol d'aquest. Segons el disseny que tingui el blog, l'usuari pot crear una barra on es pot trobar les pàgines estàtiques. La barra lateral de navegació i gadget, és la més estreta, es pot trobar a la dreta o a l'esquerra i té la finalitat de posar informació del blog i localitzar de manera més ràpida els posts i els comentaris d'aquest. L'usuari la pot anar personalitzant i actualitzant constantment, i en general conté: logo del servidor, la fotografia i el perfil de l'autor del blog, les pàgines, l'arxiu de blog, les categories, la sindicació i els canals RSS, els seguidors, el buscador, els enllaços d'interès sobre altres blogs o pàgines web relacionades, etiquetes i altres gatges com poden ser estadístiques de visites, etcètera. La columna principal és molt important que està situada sota la Capçalera i és la més dinàmica, ja que s'hi troben totes les entrades que l'usuari va publicant i també els diferents comentaris. Aquestes entrades són compostes per la data de publicació, el títol, el contingut, l'autor del post, les opinions per afegir els comentaris i els marcadors socials. I finalment, el peu del blog és on s'incorpora la marca o nom del servidor que ens està prestant el servei del blog, la plantilla utilitzada, l'autor... aquesta opcionalment pot anar acompanyada de publicitat que s'insereix en el mateix servei.

dilluns, 22 de setembre del 2014

Què són les webquest?



Les webquest són una activitat didàctica que integra els principis constructivistes de l'aprenentatge, és a dir, la metodologia de l'ensenyament basat en el treball en grup per projectes i recerca, mitjançant tasques i navegant per la web. Aquesta activitat incorpora l'internet com a una nova eina educativa que crea interés i motivació a la hora de fer les tasques de classe. 

Per realitzar una webquest, el educador ha de crear una web i plantejar un problema del qual els seus alumnes hauran de resoldre. 

El següent vídeo presenta la proposta de treball col·laboratiu que es duu a terme a el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals: 



Si necessiteu més informació, podreu accedir a la pàgina http://www.edu3.cat/ , que és molt recomenable per augmentar informació, ja que ofereix una orientació acadèmica i professional individualitzada, i proporciona ajuts per superar els dubtes i les dificultats d'estudi o d'aprenentatge.